Allmänna kurser

Vill du lära dig nya saker och utvecklas som människa. Hos oss på Grebbestads folkhögskola har du chansen att förverkliga dina drömmar.

Det här är allmän kurs

Tillsammans skapar vi en kreativ studiemiljö. Här blir du förbedd för fortsatta studier. Vi studerar ofta ämnesövergripande och i projektform, vilket ger stora möjligheter att skapa en undervisningsmiljö som passar dig.

På allmän kurs har du möjlighet att få grundläggande behörighet till högskola och yrkeshögskola. Vi har även ämnen som ger särskild behörighet.

Måndag till onsdag läser du ämnen som leder till grundläggande eller särskild behörighet för högskola och yrkeshögskola. Torsdag och fredag är det inriktningsämnen på schemat. Allmän kurs med inriktning innebär heltidsstudier vilket motsvarar minst 30 lektioner/vecka.


Behörigheter som vi erbjuder hos oss är:


Svenska 1, 2 och 3 / Svenska som andraspråk 1,2 och 3 

Engelska 5, 6 och 7

Matematik 1, 2 och 3

Samhällskunskap 1a1, 1a2

Naturkunskap 1a1, 1a2 och 2

Biologi 1

Religionskunskap 1

Historia 1a1, 1a2

Läs mer om innehållskraven för grundläggande behörighet på högskola och yrkeshögskola här

Omdöme

Folkhögskolan ger inte vanliga betyg. I stället får du ett gemensamt studieomdöme för alla ämnen du deltagit i. Studieomdömet bedömer inte bara faktakunskap hos dig, utan också din studieförmåga. Dessutom får du ett separat intyg över de behörigheter du klarat. Med studieomdömet kan du antas i den speciella folkhögskolekvoten när du söker till högskolan. Läs mer

Kostnader

Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri och studiemedelsberättigande. Du betalar för läromedel, studiebesök och material. Mer information om kostnader kan du läsa under respektive program. Den som inte bor på skolan betalar en avgift på 1000 kronor per läsår. I avgiften ingår: mat och fika vid olika sammankomster, försäkringsskydd under din studietid samt tryckt material.

Åldersgräns

För att få gå på folkhögskola måste man fylla 18 år det år som kursen börjar. Det finns ingen övre åldersgräns.

Ansökan och antagning

Ansökan till allmänna kurser är löpande fram till kursstart.
Terminen startar den 28 augusti 2017

Skriv ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker just den här utbildningen. Bifoga också ifylld anmälningsblankett, personbevis, betyg, arbetsintyg och andra dokument som kan vara av värde för antagningen.

Hans Erik Petersson

Rektor
Telefonnummer
E-post

Lars Wijk

Rektor
Telefonnummer
E-post
Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:25