Allmän Kurs Spa och hälsa

Mår du bra inuti syns det utanpå och tvärt om. Ett lätt tryck kan göra hela skillnaden. Men hur får man hälsan, och hur ger man den? Efter ett år har du kanske svaret. Komplettera samtidigt dina grundläggande behörigheter för högskola och yrkeshögskola.

Måndag till onsdag läser du kurser som ger grundläggande behörighet för högskola och yrkeshögskola. Torsdag och fredag är det inriktningsämnen på schemat. Allmän kurs med inriktning innebär heltidsstudier vilket motsvarar minst 30 lektioner/vecka.

Denna kurs introducerar dig i ämnen som handlar om Spa och hälsa. Du får lära dig mer om vad det innebär att leva ett hälsosamt liv och hur man gör det. Vi diskuterar hur livsstil och levnadsvanor påverkar vår hälsa.
I alla kursmoment varvar vi teori och praktik. Inom träningsläran testar vi på olika träningsformer varvat med studier om människokroppens funktion.
Du kommer även att lära dig svensk klassisk massage, leda en gruppträning, laga nyttig mat och pröva på avkopplande aktiviteter.

Vi gör en del studiebesök och vi kommer att vistas mycket ute i den vackra naturen och ta vara på naturens rekreationsmöjligheter.

Ämnen vi läser

  • Träningslära
  • Massage
  • Anatomi
  • Kost-och näringslära
  • Naturen som rekreationsarena

Kostnader

Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri och studiemedelsberättigande. Du betalar för läromedel, 600 kr och en aktivitetsavgift på 600 kr/termin. Mer information om kostnader kan du läsa under respektive program. Den som inte bor på skolan betalar en avgift på 1000 kronor per läsår. I avgiften ingår: mat och fika vid olika sammankomster, försäkringsskydd under din studietid samt tryckt material.

Vad krävs för att söka?

Du ska fylla minst 18 år under året som kursen startar och ha ett intresse av hälsa och välbefinnande.

Läs mer om Allmän kurs

Läs mer om vad det innebär att gå på Allmän kurs här.

Ansök här!

Ingrid Ellmin

Lärare, folkhögskola
Telefonnummer
E-post

Marina Johansson

Lärare, folkhögskola
Telefonnummer
E-post
Senast uppdaterad: 2017-11-08 10:37