Trä - Möbelhantverk på Stockholm furniture fair 2018!

Rebekka Björk

Skåp nr.3
Jag valde att bygga mitt skåp i valnöt och rotting för att skapa en kontrast mellan struktur och färg, öppet och stängt. Skåpet har fyra vikdörrar med rottingväv som fyllning och innanför dem rikligt med plats för förvaring. Utformningen har styrts av uppgiftens begränsningar men också av en tanke om öppenhet: rottingväven på gavlarna släpper in ljus medan vikdörrarna tillåter skåpet att stå på glänt om man så önskar.

rebekka.bjork@live.se

Emma Broms

Olivia 
Hallbyrå i lönn. Möbeln är byggd för en specifik plats och efter specifika önskemål. Det gav mig utöver grunduppgiften ännu tydligare begränsningar vad gäller mått och funktion, vilket var en rolig utmaning i formgivningsprocessen. Resultatet blev en shakerinspirerad byrå med plats för viktiga småsaker, brev mm. Ambitionen var att skapa enkla raka linjer och låta ådringen i lådor och dörrar ge liv till möbeln.

emmabroms@hotmail.com

Jacob Falk

Stereosideboard
Ett sideboard i ask och rödbetsad björk för förvaring samt användning av skivor och skivspelare. Den välvda fronten och motsvarande stopp i bakkant gör att varje skiva förskjuts och blir lättåtkomlig. Förs jalusiet åt sidan möts man av uppradade skivor i en struktur liknande ribborna jalusiet består av.

jacob.falk93@gmail.com

Ola Holmqvist

Sand
Vid utformningen av skåpet var enkel form, proportioner och detaljer i fokus. Stor vikt har därför lagts på dimensionering och uttag av material. Körsbär är ett väldigt levande material, som tillsammans med kalkstensskivan och dörrarnas mönster ger en möbel som uttrycker rörelse.

ola.holmqvist@gmail.com

Staffan Larsson

MyCask
Tanken har varit att skapa ett skåp för förvaring av något lyxigt. Det är gjort i björk för att matcha övriga möbler i rummet det är tänkt för. Alla delar är konstruerade som ramar med fyllning. Dörrarna är välvda och bakom den övre finns en mittstyrd låda.

staffan.larsson@telia.com

Alvar Leijonberg

Havstenssund
Jag ville bygga ett skrivbord. Tankarna låg länge på en sekretär, men allt eftersom arbetet pågick närmade jag mig en sorts skriv-alkov, där bordets ramar utgör ett rum i rummet. De vinklade väggarna är till för att släppa in ljus, men ändå skapa känslan av avskildhet, och den välvda fronten ger hela möbeln ett mjukare uttryck.

alvar.leijonberg@gmail.com

Mats Libens

Armarium N.4
Skåpets design är framför allt anpassat efter det praktiska ändamålet, förvaring av personliga skrifter, ritpapper och böcker och pärmar. Lådorna rymmer papper i A3 format, och i benställningen Sidorna på skåpet har ett fräst, geometriskt mönster. Möbeln är gjord av valnöt och lönn.

matsfelix295@gmail.com

Linus Pettersson

Sidobord
Ett lite mindre sidobord byggt i vitek med en låda för förvaring. Mitt mål när jag bestämde mig för vilken typ av möbel jag skulle bygga var att få prova på att forma mycket samt begränsa mig till en mindre storlek för att nogrant kunna välja ut lämligast material till möbelns olika delar.

linus.pettersson21@gmail.com

Oskar Wiklund

Carl
Jag ville åstadkomma en rak och enkel design för att då låta mig experimentera mer med textur och känsla. Det ledde mig till att jobba med fasetter på olika sätt i möbeln vilket gav ett subtilt uttryck man inte alltid ser vid första ögonkastet och det gillade jag.

oskar.axel@gmail.com

Senast uppdaterad: 2018-01-23 15:11