Bohuslän till fots

Veckokurs: 6/8-10/8 2018.

Upptäck Bohuslän till fots. Hav och kust. Skog och sjö. Naturupplevelser och gemenskap. Fem guidade vandringar i norra Bohusläns omväxlande natur.

Kursen är fulltecknad, men anmäl dig till en reservplats.

Ledare:
Gunnel Turpeinen

Kurskostnader:
Kurs med kost och logi: 5200 kr
Kurs med kost, ej logi: 3250 kr

Vi startar på måndag morgon kl. 9.00 i matsalen. Du kan gärna komma på söndag. Söndag natt och måndag frukost ingår i priset. För den som bor på skolan ingår lakan och handdukar. Torsdag äter vi räkor till kvällsmat. Kursen avslutas på fredag efter lunch och du checkar ut vid frukost.

Inga extra kostnader för resor och entréer  i samband med vandringarna.

Kurserna vänder sig till dig som vill kombinera vandring och naturupplevelse och samtidigt få kunskap om norra Bohusläns natur, histora och samhällsliv. Vi besöker olika naturtyper från exponerad skärgård till skogklätt inland. Vandringarnas längd är 4 – 10 km. Vi går på småvägar, stigar och i obanad terräng. Du bör ha vandringsvana och god kondition . I den bergiga och kuperade bohuslänska terrängen upplevs ofta en kilometer längre än på många andra håll i Sverige.. 

Under vandringarna blir det många stopp där vi berättar om Bohusläns flora, fauna, geologi, historia, kultur och samhällsliv. Besök vid hällristningar ingår. Tillfälle till bad antingen i havet eller i insjö.

Resande

Med två minibussar och egna bilar åker vi från folkhögskolan till startpunkterna för våra vandringar. (Den som kör med egen bil och har med andra kursdeltagare får milersättning 18,50 :- / mil.) För vår planering är det viktigt att veta om någon kan tänka sig att köra med egen bil och ta med kurskamrater eller köra en av minibussarna under veckan. Fyll i på anmälningsblanketten! 

För att få maximalt utbyte av kursen ska du ha med dig följande:
-Oömma kläder, kängor eller stövlar, promenadskor (väl ingångna!!!)
-Ryggsäck, regnkläder, 2 matlådor, mugg, plasttallrik och bestick, termos, vattenflaska, badkläder. Tag gärna med kikare, kamera, fältflora (vi kommer att botanisera en hel del).

Frukost 8.00, lunch 12.30, kvällsmat 17.30. När det är heldagsutflykt packar du själv matsäck för dagen från matsalen.

Preliminärt kursprogram

Måndag Samling i matsalen kl. 9.00 Kort förmiddagstur i Grebbestad, lunch på skolan 12.30. Eftermiddagstur i Tjurepannans naturreservat. Ca 3+5 km.

Tisdag Heldagstur förmiddag på Stenhuggareleden i Sannäs, ca 7 km, eftermiddag besök på Vitlycke Hällristningsmuseum och några hällristningslokaler

Onsdag Heldagstur i Saltö Naturresrevat utanför Strömstad. Ca 6km 

Torsdag Heldagstur i Ramsvikslandets naturreservat i Sotenäs kommun.Ca 10 km.

Fredag Halvdagstur i Väddö naturreservat, ca 4 km. Lunch kl 12.00 och avslutning.

Väl mött!
Gunnel

P.S. Om det är något ni undrar över går det bra att ringa mig 0525-33095  eller 0702-446709 eller e-post  gunnel_turpeinen@yahoo.se 

 

Ansök här!

Lärare, Kursansvarig
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2018-09-19 14:07