Kurs för aktiva hundar

Veckokurs: 13-17/6 2016. Sista anmälningsdag: 16/5

En händelserik vecka med din hund. Prova-på olika hundsporter såsom agility, rally-lydnad, viltspår, nose-work och klickerträning. Upplev Bohusläns omväxlande natur och kultur.

Ledare: Eva Pretkelis och Annica Johansson Blixt

Kurskostnader

Kurs med kost och logi: 4900:-
Kurs med kost, ej logi: 3050:-

Vi träffas i matsalen på måndag kl 9.00 tillsammans med de andra kurserna den här veckan. Det går bra att komma på söndag kväll, det kostar inget extra.

Kursen vänder sig till dig som tycker om att göra saker tillsammans med din hund, både renodlad träning och gemensamma äventyr. Vi kommer att varva teori och praktik. På teorin tar vi upp alltifrån hundens beteende i olika situationer och hur den lär sig till reglerna i de olika hundsporterna ni får prova på under veckan. De praktiska passen kommer att vara förlagda både i skolan och annan plats. Alla aktiviteter med hund kommer att ske utomhus.Förutom aktiviteterna på veckoschemat kommer vi att lägga fokus på kontakt mellan hund & förare, hundens språk och signaler och hundmöten. Allt vi gör på kursen kommer att baseras på positiv inlärning.

Endast en hund per deltagare och rum. Hunden måste kunna lämnas ensam vid måltider och teoripass, då det inte är tillåtet att ta med hunden in i skolans lokaler, förutom där ni bor. 

Man behöver tillgång till bil, egen eller annans, för transport till de aktiviteter som inte
är på skolan.

Preliminärt schema för veckan:
Måndag: samling i matsalen kl 9.00 tillsammans med de andra kurserna. Fm presentation av kursen och oss. Efter lunch fortsätter teori och promenad på Bryggan i Grebbestad.
Tisdag: fm klickerträning och em rallylydnad. Eventuellt kvällspromenad vid hällristningarna i Tanumshede.
Onsdag: Viltspår med hundbad och grillning
Torsdag: fm. agility och em. nosework, räkor till kvällsmat
Fredag: lämnar sitt rum vid frukost fm. vandring i Tjurpannans naturreservat, kursen avslutas vid lunch

Ser fram emot en trevlig och innehållsrik vecka !
Eva och Annica

Eva Pretkelis

Lärare, folkhögskola
Telefonnummer
E-post
Senast uppdaterad: 2016-06-03 15:02