Livet under havsytan

Veckokurs: 25/6-29/6  2018.

Ta tillfället i akt och upplev mångfalden av livsformer vid Kosterhavets nationalpark, Sveriges artrikaste marina miljö. På stranden och med båt möter vi havet och dess invånare.

Ledare: Lars Ulmestrand

Kurskostnader

Kurs med kost och logi: 4900:-
Kurs med kost, ej logi: 3050:-

Vi träffas på måndagen i matsalen kl 9.00. Kom på söndagen. Söndag natt och måndag frukost ingår i priset.

Den här kursen riktar sig till dig som vill lära dig om havets växter och djur och om hur vi människor påverkar miljön i havet. Inga förkunskaper krävs. Under veckan kommer vi att blanda teori med praktik. Vi kommer att vara i vårt marinhus, som ligger nere i Grebbestads hamn, och ha föreläsningar. Där finns också labsalar som vi kan använda för att studera de organismer vi får upp när vi är ute på havet. Under veckan gör vi flera utfärder med vår båt. På utfärderna kommer vi att uppleva skärgården och samla in växter och djur från havet. Vi kommer med största sannolikhet att få se knubbsälar när vi är ute. Om vi har riktig tur kanske vi också får syn på några tumlare. Det blir strandhugg på någon ö och vi besöker och vandrar i det vackra naturreservatet Tjurpannan.

Föreläsningar och utfärder blandas under dagarna. Någon dag tar vi med oss lunchen och äter ute på havet. På torsdag kväll är det räkor till kvällsmat. Hur schemat för veckan i detalj kommer att se ut beror på vädret. Vi får anpassa aktiviteterna efter vädret och därigenom utnyttja dagarna på bästa sätt. Ett detaljerat schema får du vid kursstart.

Att ta med: Du måste ha regnkläder och stövlar med dig, för det blir garanterat blött.
Ta med kikare om du har en. Det är roligt att kunna se knubbsälarna på riktigt nära håll.

Om du har lätt för att bli sjösjuk kan det kan det vara bra att ha med sjösjuketabletter.
Vi kommer dock inte att ge oss ut i hårt väder och stora vågor, men det gungar nästan alltid lite grann när man är på havet.

Välkommen till en trevlig vecka vid havet!
Lars Ulmestrand

Ansök här!

Lars Ulmestrand

Lärare, Kursansvarig
Telefonnummer
E-post
Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:34