Skapa i silver, två veckor.

Fortsättningskurs: 26/6-7/7 2017. Sista anmälningsdag 29 maj.

Låt fantasin flöda fritt och skapa dina egna smycken. På denna kurs arbetar vi med silver i olika former. Du får tillverka dina smycken från grunden.

Kursen kräver förkunskaper.

Ledare: Maria Sjöström

Kurskostnader

Kurs med kost och logi: 7400:-
Kurs med kost, ej logi: 4700:-
Material tillkommer.

Materialkostnaden för kursen kommer att variera stort beroende på hur produktiv du är, samt vilka material du väljer att arbeta med. För att ge ett riktmärke säger jag mellan 300:- och 2000:-. För förbrukningsmaterial såsom lod, gas, sågblad, och slippapper betalar du 200:-.

Kursstart

Vi träffas i skolans matsal kl 9.00 för en kort introduktion. Du kan komma på söndag. Söndag natt kostar inget extra. Räkor till kvällsmat på torsdag.Kursen avslutas på fredag efter lunch. Lämnar rummen vid frukost på fredag.

Kursen inleds på måndagen med en kort introduktion av lokalen, verktyg och material. Därefter går vi igenom de tekniker som är grunden i silversmide: sågning, borrning, filning, ytbehandling, bockning och lödning. Tekniken är
densamma vare sig du väljer att arbeta i koppar, mässing eller silver. När du har prövat dig igenom dessa tekniker kommer du att ha en grund att utgå ifrån i ditt fortsatta skapande. Nu kan du välja om du vill lägga till något material
såsom plexi, gummi, pärlor eller stenar.

Ta gärna med eget material du vill använda eftersom lagret här är väldigt begränsat när det gäller stenar och pärlor. Under veckan kommer du att kunna förverkliga många av dina idéer, så ta med massor av skisser på smycken du vill tillverka, så hjälps vi åt att räkna ut hur och om det är möjligt att genomföra.

Kursen omfattar 30 lektioner/vecka. Därutöver har du tillgång till verkstad och verktyg hela kvällarna. Ta med oömma kläder.

Kom hit och njut av skapandets kraft. Välkomna!
Maria

Maria Sjöström

Lärare, Kursansvarig
Telefonnummer
E-post
Senast uppdaterad: 2017-05-15 15:11