Sy linnekläder, forts

Veckokurs: 2/7-6/7 2018.

Förnya din garderob! Sy kläder i härliga linnetyger. Tillsammans gör vi roliga och klädsamma modeller efter dina egna mått. Denna kurs är för dig som gått på sömnadskurs här tidigare.

Ledare: Maria Rudolfsson

Kurskostnader

Kurs med kost och logi: 5200 kr
Kurs med kost, ej logi: 3250 kr
Materialkostnad tillkommer

Vi startar på måndag morgon kl. 9.00 i matsalen. Du kan gärna komma på söndag. Söndag natt och måndag frukost ingår i priset. För den som bor på skolan ingår lakan och handdukar. Torsdag äter vi räkor till kvällsmat. Kursen avslutas på fredag efter lunch och du checkar ut vid frukost.

Vissa material kan köpas på skolan såsom broderitråd, resår, svart och vit dragkedja på metervara etc. Ett begränsat förråd av linnetyg finns också att köpa för ev. kompletteringar. För övrigt material såsom overlockstråd, mönsterpapper, kopior m.m. tas en materialpeng ut på 100 kr.

Vi träffas i skolans matsal kl 9.00 för en kort introduktion. Du kan komma på söndag. Söndag natt kostar inget extra. Räkor till kvällsmat på torsdag. Kursen avslutas på fredag vid lunch. Lämnar sina rum vid frukost.

I sommar har vi två kurser. Den första är för dig som inte gått på "sylinnekläder-kurs här tidigare. Den andra kursen är för dig som har gått här tidigare och då fortsätter vi där vi var. Kursen vänder sig till dig som vill förnya din garderob med kläder, sydda av det underbara materialet linne. Vi utgår från enkla modeller dvs. klänning/tunika, topp, kjol och byxor. När kursen är klar kommer du att ha
grundmönster med dig hem. Det är bra om du har lite vana att sy på symaskin.

Lektionspassen ligger på förmiddagarna så du har eftermiddagar och kvällar på dig att arbeta på egen hand. På fredagen avslutar vi med en liten modevisning!

Att ta med:
-Linnetyg (materialåtgång: kjol 1-1,5m, topp 1-1,5m, klänning/tunika 2-3m och byxor ca 1,5m allt beroende på modell) Tyget ska vara tvättat när du kommer till kursen.
-Tråd som passar ditt tyg
-Tygsax
-Måttband
-Skräddarkrita
-Knappar (beroende på modell)
-Dragkedja (beroende på modell)

Välkomna!
Maria Rudolfsson 0525-19920

Ansök här!

Maria Rudolfsson

Lärare, Kursansvarig
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2018-09-19 14:09