Väv på varptyngd vävstol

Veckokurs: 7/8-11/8 2017.

Vi väver på varptyngda vävstolar. Var och en sätter upp sin egen väv. Kursen riktar sig till nybörjare och mer erfarna vävare. Vilken känsla att lära sig tekniker som använts i tusentals år.

Ledare: Lena Hammarlund

Kurskostnader

Kurs med kost och logi: 4900:-
Kurs med kost, ej logi: 3050:-
Materialkostnad tillkommer.

Varptyngd vävstol, upprättstående vävstol, opstagon har använts långt tillbaka i tiden. På skolan finns enkelt konstruerade vävstolar. På dem kommer du att lära dig hur man sätter upp en väv och väver ett mindre tyg, t ex en halsduk, eller så väver du en provväv. Vår plan är att du ska lära dig såpass mycket att du kan bygga en egen vävstol och vidareutveckla din vävkonst hemma. Var och en har en egen varptyngd vävstol, där du sätter upp din egen väv. Vi kommer att ha härliga garner och ull att arbeta med.Inga förkunskaper krävs.

Det vore bra om du kom på söndag. Det kostar inget extra att bo söndag natt på skolan. På måndag kl 9.00 är det samling i matsalen. Vi kommer att väva i hantverkshuset på folkhögskolan. Du får egen nyckel och kan väva hur mycket du vill. Torsdag kväll är det räkor som kvällsmat på folkhögskolan.
Vi avslutar kursen efter lunch på fredag. Lämnar rummet vid frukost.

Ser fram emot en spännande vävvecka med er!
Lena Hammarlund

Senast uppdaterad: 2017-06-06 10:23