Internat

De flesta folkhögskolor har internat för de deltagare som inte kommer från orten. Grebbestads folkhögskola har ett internat som ligger vid skolan. Att bo på internat skapar en unik gemenskap. Många som bott på internat säger att de där fått vänner för livet. Andra berättar om tryggheten att flytta hemifrån men ändå inte fullt ut.

Rummen

Elevhemmet har 57 enkelrum, alla med egen dusch och toalett. Rummen är möblerade med säng, skrivbord, bokhylla, bord och stolar. På rummen finns det bredbandsuppkoppling.

Kostnader

Att hyra ett rum kostar 4 400 kronor i månaden. I det priset ingår frukost och lunch måndag till fredag under skoltid. Det finns kök i elevhemmet där du kan laga mat på övrig tid. I internatet finns tvättstuga och ett samlingsrum med TV.  Du har tillgång till bland annat gymnastiksal, klättervägg, bastu, gym och bibliotek. Rummen fördelas i den ordning man tackat ja till erbjuden plats på skolan.

Trivselregler

På grund av allergirisken är det inte tillåtet att ta med djur till elevhemmet. Du får heller inte röka inomhus. Vi har regelbundna husmöten där vi pratar om gemenskap, trivsel och  praktiska frågor. Läs mer under studeranderättslig standard här

Husmor

Husmor heter Monica Ögren och ansvarar för skolans internat. Monica kan hjälpa dig med frågor kring boende och inflyttning. Stöd kring kost och hälsa m.m. 

 

Frågor?

Har du frågor till oss om boende, kostnader eller annat som rör internatet, kontakta oss genom att fylla i kontaktformuläret som finns här

Senast uppdaterad: 2018-01-04 12:25