Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allmänna kurser

Vill du lära dig nya saker och utvecklas som människa. Hos oss på Grebbestads folkhögskola har du chansen att förverkliga dina drömmar.

Det här är allmän kurs

Allmän kurs är till för dig som vill ta upp dina studier igen. Drömmer du om att studera vidare i framtiden? Folkhögskolan är ett alternativ till gymnasiet och vuxenutbildninga och tillsammans skapar vi en kreativ studiemiljö.

På kursen finns möjlighet att läsa de  ämnen som du behöver  för att slutföra dina studier på gymnasienivå och få grundläggande behörighet för högskola och yrkeshögskola. Dessa är: svenska, engelska, matematik, naturkunskap, samhällskunskap,  historia och religion.

Vi har även ämnen som ger särskild behörighet.

Utbildningen är på heltid. Samtal, gemenskap och deltagande är en viktig del i vår pedagogik.

På Grebbestads folkhögskola läser du allmän kurs med inriktningar.

Våra inriktningar

Läs mer om innehållskraven för grundläggande behörighet på högskola och yrkeshögskola här

Omdöme

Folkhögskolan ger inte vanliga betyg. I stället får du ett gemensamt studieomdöme för alla ämnen du deltagit i. Studieomdömet bedömer inte bara faktakunskap hos dig, utan också din studieförmåga. Dessutom får du ett separat intyg över de behörigheter du klarat. Med studieomdömet kan du antas i den speciella folkhögskolekvoten när du söker till högskolan.

Kostnader

Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri och studiemedelsberättigande. Du betalar för läromedel, studiebesök och material. Mer information om kostnader kan du läsa under respektive program. Alla studerande betalar en avgift på 600 kronor per termin. I avgiften ingår: mat och fika vid olika sammankomster, försäkringsskydd under din studietid samt tryckt material. Kostnad för kurslitteratur kan tillkomma.

Åldersgräns

För att få gå på folkhögskola måste man fylla 18 år det år som kursen börjar. Det finns ingen övre åldersgräns.

Ansökan och antagning

Ansökan till allmänna kurser är löpande fram till kursstart.
Terminen startar den 26 augusti 2019

Skriv ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker just den här utbildningen. Bifoga också ifylld anmälningsblankett, personbevis, betyg, arbetsintyg och andra dokument som kan vara av värde för antagningen.

Lars Wijk

Rektor
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-09-18 12:24