Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allmän kurs Plus

Vidga dina vyer, ge dina studier en chans till. Att "våga" kan vara både frigörande och utvecklande. Hitta din egen rytm och förändra ditt liv.

Det här är allmän kurs

Allmän kurs är till för dig som vill ta upp dina studier igen. Drömmer du om att studera vidare i framtiden? Folkhögskolan är ett alternativ till gymnasiet och vuxenutbildningar. Tillsammans skapar vi en kreativ studiemiljö.

På kursen finns möjlighet att läsa de  ämnen som du behöver  för att slutföra dina studier på gymnasienivå och få grundläggande behörighet för högskola och yrkeshögskola. Dessa är: svenska, engelska, matematik, naturkunskap, 
samhällskunskap, historia och religion.

Vi har även ämnen som ger särskild behörighet.
Utbildningen är på heltid. Samtal, gemenskap och deltagande är en viktig del i vår pedagogik.

Inriktning Plus

Kursen är för dig  som vill ägna större delen av veckan åt dina studier i de  ämnen som ger grundläggande behörighet. Ibland ser vi på film, gör en utflykt eller reflekterar kring ett gemensamt tema. Du får gott om tid för att jobba med dina ämnen och uppgifter. Du kan också ägna en del av tiden åt egna projekt i samråd med oss på skolan.

Omdöme

Folkhögskolan ger inte vanliga betyg. I stället får du ett gemensamt studieomdöme för alla ämnen du deltagit i. Studieomdömet bedömer inte bara faktakunskap hos dig, utan också din studieförmåga. Dessutom får du ett separat intyg över de behörigheter du klarat. Med studieomdömet kan du antas i den speciella folkhögskolekvoten när du söker till högskolan.

Kostnader

Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri och studiemedelsberättigande. Du betalar för läromedel, studiebesök och material. Alla studerande betalar en serviceavgift på 1700 kronor per termin. I avgiften ingår: mat och fika vid olika sammankomster, försäkringsskydd under din studietid samt tryckt material.

Ansökan och antagning

För att få gå på folkhögskola måste man fylla 18 år det år som kursen börjar. Det finns ingen övre åldersgräns.

Ansökan och antagning till allmänna kurser är löpande fram till kursstart, 24 augusti 2021.

Skriv ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker just den här utbildningen. Bifoga personbevis, betyg, arbetsintyg och andra dokument som kan vara av värde för antagningen.

Catharina Perlmann

Lärare, folkhögskola
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2016-04-27 12:00