Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Stickworkshop med Sticklabb 27-28/11

Helgkurs på distans den 27-28/11 . Kursen är fulltecknad, men du kan anmäla dig till en reservplats.

Välkommen på digital helgkurs med Sticklabb (Emilia Jensen och Karin Weststrand)

En helg fylld med stickning där vi färgsätter vår flerfärgsstickning, stickar strukturmönster och tillslut kombinerar flerfärgsstickning med strukturmönster. Kursen fungerar både som fristående och som en påbyggnad på våra tidigare workshops på Grebbestads Folkhögskola.

Denna gång ger vi kursen digitalt. Genomgångar i storgrupp varvas med eget arbete och/eller interaktivt arbete i mindre grupper.

Vi samtalar om färgers inverkan på varandra och olika sätt att kombinera, lyfta och skapa harmoni/disharmoni med färger. Vi stickar prover efter givna mönsterrapporter med olika färgkombinationer utifrån olika bottenfärger.

Vi kommer också att sticka olika strukturmönster (t ex hålmönster och muscher) som vi kombinerar med vår flerfärgsstickning. Vi samtalar om hur mönster och strukturer kan sättas ihop och plockas isär för att uppnå olika uttryck.

Leta i gömmorna efter garn i alla regnbågens färger (behöver du köpa in garner att använda ger vi gärna tips). Ta fram stickor, rundsticka (ca 80 cm) eller strumpstickor, som passar ditt garn.

Sticklabb (Emilia Jensen och Karin Weststrand)

Läs mer om Emilia och Karin här!

https://www.instagram.com/emiliajensenknits/

https://www.instagram.com/theweststrandsisters/

 

 

Ansök här!

Senast uppdaterad: 2021-11-29 10:42