Särskilda kurser

Friluftsliv

En ettåring friluftsutbildning i kustnära miljö där du under året får utveckla dina kunskaper från grunden. Med skolans unika läge med närhet till såväl hav som skog har utbildningen de bästa förutsättningarna för ett spännande och omväxlande friluftsliv.

Keramik

Från lera till kopp, en grundkurs för dig som vill dreja och skapa keramik.

Marinbiologi

En ettårig kurs på heltid i Sveriges artrikaste marina miljö. Utbildningen är helt unik för svenska folkhögskolor. För att kunna läsa liknande ämnen i den omfattning som vi gör krävs annars att man studerar på universitet/högskola. Kursen ger dig möjlighet att fördjupa dig inom marinbiologi, men även att lära dig att navigera på havet.

Textilt hantverk

Det här kursen är för dig som vill arbeta i textila material och lära dig hantverket från grunden. Kursen ger dig en bra kunskap och erfarenheter för vidare studier inom det textila området.

Trä - möbelhantverk

Från slev till skåp. I denna ettåriga utbildning får du grundläggande kunskaper inom slöjd, form och möbelsnickeri.

Trä - möbelhantverk, påbyggnad

I denna påbyggnadskurs får du fördjupade kunskaper inom möbelsnickeri, formlära och utställningsteknik. För att gå kursen bör du ha gått en utbildning i trä - möbelhantverk.

Särskilda kurser på Grebbestads folkhögskola

På Grebbestads folkhögskola går särskilda kurser på heltid, vilket motsvarar 20 timmar per vecka.

Efter avslutad kurs får du ett intyg med vilka moment som ingår i kursen.

Kostnader

Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri och studiemedelsberättigande. Du betalar för läromedel, studiebesök och material. Mer information om kostnader kan du läsa under respektive kurs. Alla studerande betalar en avgift på 1700 kronor per termin. I avgiften ingår: Mat och fika vid olika sammankomster, försäkringsskydd under din studietid samt tryckt material.

Vad krävs för att söka?

För att få gå på folkhögskola måste man fylla 18 år det år som kursen börjar. Skolan kan i vissa speciella fall ge undantag. Det finns ingen övre åldersgräns.

Ansökan och antagning

Skriv ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker just den här utbildningen. Bifoga betyg/intyg, arbetsintyg och andra dokument som kan vara av värde för antagningen.

Ansökan hittar du vid respektive kurs.

Läs mer om ansökan här

Robert Karlsson

Rektor

Telefonnummer