Särskild kurs Scenkonst

Scenkonst - kropp, rum och rörelse. Under ett år får du enskilt och i grupp möjlighet att utveckla dig själv och ditt skapande. Från grundträning och improvisation tar vi oss vidare till scenisk komposition och mötet med publiken.
Ingen kursstart läsåret 23-24.
På kursen arbetar vi tillsammans med rumslighet och övningar från fysisk teater/rörelsebaserad scenkonst i en utforskande arbetsmetod. Detta är förhållningssätt och verktyg som du kommer ha nytta och glädje av även utanför scenen.
På kursen kommer vi arbeta med att utveckla den sceniska kreativiteten och kommunikationen. Genom att arbeta tillsammans får du möjlighet att lära dig mer om dig själv och samspelet med andra.
Så här beskriver lärarna kursen:
"Vad händer om du, snarare än att utgå från en idé, uppmärksammar och förhåller dig till det som är, uppstår och blir i stunden? Om du går via kroppen?
Genom exakthet och precision övar du din lyhördhet. Ju mer du lägger märke till desto mer får du att använda dig av.
Utifrån "den tomma spelplatsen" kan vi närma oss det, genom tiderna, så grundläggande för människan som att berätta, gestalta och åskådliggöra.
Rummet, spelplatsen, kan i vårt fall vara; en scenstudio, en skog, en berghäll eller kanske ett torg, vilka alla har sin specifika inverkan på berättelsen"
Vi jobbar med:
- Fysisk träning
- Plastisk träning
- Improvisation
- Scenisk komposition
- Röst
- Rytm
- Rumslighet
- Platsspecifik storytelling
- Skrivande
- Samexistens och hållbart liv
- Självkännedom
Kostnader
Själva utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigande. Du får själv betala för eventuellt material och studieresor vilket sammanlagt uppskattas till ca 4000 kr. Alla studerande betalar en serviceavgift på 1700 kronor per termin. I avgiften ingår: mat och fika vid olika sammankomster, försäkringskydd under din studietid samt tryckt material.
Ansökan & antagning
Ingen kursstart läsåret 23-24.
Du är välkommen att komma på besök under pågående kurs. Ring 0722-082963 för kontakt.
Gästlärare och studiebesök
Emelie Cajsdotter är återkommande gästlärare på kursen. Emelie arbetar med djurkommunikation och har stor erfarenhet från hästvärlden. Genom att få inblick i hur hästar lever i sin flock kan vi lära oss mer om oss själva. Dessutom får vi en värdefull referens till vad vår sceniska träning i närvaro och medvetenhet kan ge möjlighet till i ett större perspektiv.
Gunilla Fasth är återkommande gästlärare i skrivande och jobbar bland annat med flödesskrivning och berättande.
Boende
För boende nära Scenstudion kontakta Eva Dal eva@uttryckslabbet.com
På rimligt avstånd från scenstudion finns rum, lägenheter och hus.
Framtiden
Efter avslutad kurs är förhoppningen att deltagaren tillvaratagit möjligheten att utveckla sina verktyg; kroppslig medvetenhet, utveckling av röst och
rytm, samt sin tillit till och förståelse för det egna skapandet.