Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ådringsmålning

Kurstid: 19 – 22 juni 2023

Välkommen till sommarkurs på Grebbestads folkhögskola! 

Ådringsmålning är en spännande historisk målningsteknik. Lär dig grunderna i hantverket. Kursen bygger på egna praktiska övningar och lärorika moment.   

Ledare: Gunilla Palm

Anmälan

Kurskostnader:

Kurs med kost och logi: 5300 kr  
Kurs med kost, ej logi: 3550 kr 
(Material ingår i kostnaden) 

Praktisk information

Incheckning söndag 17.00-20.00 Frukost 7.50-8.30. Första kursdagen träffas vi i skolans matsal klockan 9.00 för en kort introduktion. Kursen avslutas på torsdag efter lunch. Du lämnar ditt rum vid frukost.

Kursbeskrivning 

I kursen kommer vi att träna olika tekniker på grundmålade masonitskivor. Vill du prova dina kunskaper på en mindre möbel så kontakta mig innan så stämmer vi av. 

Måndag: Veckan inleds med studiebesök för att få se ådringsmålning i sin rätta historiska miljö. Vi samtalar om ådringstekniker, verktyg och hur motiven byggs upp. Nu sätter vi i gång.  

Tisdag: Vi blandar egen miljövänlig färg, provar de olika ådringsteknikerna och fördjupar oss i hur man målar olika träslag. 

Onsdag: Genomgång av grunderna i marmorering. Vi provar att jobba med olika lager, tekniker och material. Ådring fortsätter parallellt.

Vi går igenom hur man kan efterlikna mahogny, ek och björk och slutlig ytbehandling. Detta går bra att göra på egen möbel. 

Torsdag: Vi kombinerar veckans tekniker. Tid finns för eget arbete och handledning. Vill du fortsätta måla hemma, jag ger råd om fortsatt arbete. Vi visar upp våra arbeten från veckan 

Välkommen! 

 

Anmälan!

Senast uppdaterad: 2023-09-19 15:11