Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hållbart byggande och boende

Veckokurs: 20/6-23/6 2022 Kursen är inställd sommaren 2022.

Välkommen till sommarkurs på Grebbestads folkhögskola!

Välkommen till en kurs där du får utforska hur omställningen till ett mer hållbart boende och liv kan gå till. I vårt närområde kring Grebbestad har vi många spännande byggprojekt som är bra exempel på just detta.

Ledare: Catharina Perlmann

Kurskostnader
Kurs med kost och logi: 4650 kr
Kurs med kost, ej logi: 2900 kr

Praktisk information

Incheckning söndag 17.00-20.00
Frukost 8.00-8.30

Första kursdagen träffas vi i skolans matsal kl 9.00 för en kort introduktion.

Kursen avslutas på torsdag efter lunch. Du lämnar ditt rum vid frukost.

Välkommen till en kurs där du får utforska hur omställningen till ett mer hållbart boende och liv kan gå till. I vårt närområde kring Grebbestad har vi många spännande byggprojekt som är bra exempel på just detta.

Vi tar vår utgångspunkt i människans historia och startar runt lägerelden i bronsåldersbyn på Vitlycke hällristningsmuseum. Studiebesök, möten och samtal med personer bakom olika bygg- och boendeprojekt ger en inspirerande start för din egen omställning. Vi skissar på egna visioner för framtida hållbart boende. Från "Tiny House" till gemensamma kollektiva vän-boenden i en spännande bygd.

Måndag: Vi startar med en utflykt till bronsåldersbyn i Vitlycke. Presentationer och samtal om förutsättningar kring ett enklare liv. Efter lunch, promenad till kursledarens eget Tiny House strax utanför Grebbestad.

Tisdag: Utflykt till Gerlesborg, vi besöker Skärkälls ekoby och några kooperativa bygg- och bogemenskaper i området. Vi tittar på hus byggda i olika byggtekniker. Lunch äter vi på Gerlesborgsskolan.

Onsdag: Om byggregler och förutsättningar. Workshop kring egna visioner om hållbart boende. På eftermiddagen åker vi till Tjurpannan och besöker en person som gett nytt liv och plats åt ett gammalt hus.

Torsdag: Vi knyter ihop säcken och avslutar med lunch på skolan klockan 12.30

Välkommen!

Catharina Perlmann

Lärare/folkh sem
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-05-06 11:31