Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ådringsmålning och marmorering

Veckokurs: 20/6-23/6 2022. Kursen är fulltecknad, men du kan anmäla dig till en reservplats.

Välkommen till sommarkurs på Grebbestads folkhögskola!

Marmorering och ådringsmålning är spännande historiska tekniker. Lär dig grunderna i materialet och tekniken. Kursen bygger på egna praktiska övningar och lärorika moment.  

Ledare: Gunilla Palm

Kurskostnader
Kurs med kost och logi: 4650 kr
Kurs med kost, ej logi: 2900 kr. 
Materialkostnad på 400 kr tillkommer.

Praktisk information
Incheckning söndag 17.00-20.00
Frukost 8:00-8.30
Lunch 12.30
Middag 17:30

Första kursdagen träffas vi i skolans matsal kl 9.00 för en kort introduktion.

Kursen avslutas på torsdag efter lunch. Du lämnar ditt rum vid frukost.

I kursen kommer vi att träna olika tekniker på grundmålade masonitskivor, vill du prova dina kunskaper på en mindre möbel så bör du ha slipat, spacklat och grundmålat med vattenbaserad grundfärg hemma. (kontakta mig innan så stämmer vi av)

Måndag. Veckan inleds med studiebesök för att få se ådringsmålning och marmorering i sin rätta historiska miljö. Vi samtalar om ådringstekniker, verktyg och hur motiven byggs upp.

Tisdag. Vi blandar egen miljövänlig färg, provar de olika ådringsteknikerna. Vi fördjupar oss i hur man målar olika träslag.

Onsdag. Vi går i genom grunderna i marmorering, provar att jobba med olika lager, tekniker och material. Ådring fortsätter parallellt Eventuellt. arbete på egen möbel.

Torsdag. Vi kombinerar veckans tekniker och fördjupar oss. Tid finns för eget arbete och handledning. Vi går igenom slutlig ytbehandling. Vill du fortsätta måla hemma, jag ger råd om fortsatt arbete. Vi visar upp våra arbeten från veckan.

Välkommen till en rolig och kreativ vecka!

Hälsningar Gunilla Palm 076 135 28 62  gunilla.palm@vgregion.se

 

 

Senast uppdaterad: 2022-04-05 08:47