Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ådringsmålning och marmorering

Veckokurs: 28/6-2/7 2021. Sista ansökningsdag 16/5

Välkommen till sommarkurs på Grebbestads folkhögskola!

Ledare: Gunilla Palm

Kurskostnader
Kurs med kost och logi: 5600 kr
Kurs med kost, ej logi: 3400 kr. 

Praktisk information
Incheckning söndag 17.00-20.00
Frukost 7.50-8.30
Första kursdagen träffas vi i skolans matsal kl 9.00 för en kort introduktion. Kursen avslutas på fredag efter lunch. Du lämnar ditt rum vid frukost.

Incheckning på söndag 17.00-20.00 Frukost 7.50-8.30

Med anledning av pågående pandemi kan vi behöva anpassa vår verksamhet för att minska smittspridningen.

Första kursdagen träffas vi i skolans matsal kl 9.00 för en kort introduktion.


Marmorering och ådringsmålning är spännande historiska tekniker. Lär dig grunderna i materialet och tekniken. Kursen bygger på egna praktiska övningar och lärorika moment.  

I kursen kommer vi att träna olika tekniker på grundmålade masonitskivor, vill du prova dina kunskaper på en mindre möbel så bör du ha slipat, spacklat och grundmålat med vattenbaserad grundfärg hemma. (kontakta mig innan så stämmer vi av)

  • Måndag: Veckan inleds med studiebesök för att få se ådringsmålning och marmorering i sin rätta historiska miljö. Vi samtalar om ådringstekniker, verktyg och hur motiven byggs upp.

  • Tisdag: Vi blandar egen miljövänlig färg, provar de olika ådringsteknikerna. Vi fördjupar oss i hur man målar olika träslag.

  • Onsdag: Vi går i genom grunderna i marmorering, provar att jobba med olika lager, tekniker och material. Ådring fortsätter parallellt Eventuellt. arbete på egen möbel.

  • Torsdag: Vi kombinerar veckans tekniker och fördjupar oss. Tid finns för eget arbete och handledning. Vi går igenom slutlig ytbehandling.

  • Fredag: Vill du fortsätta måla hemma, jag ger råd om fortsatt arbete. Vi visar upp våra arbeten från veckan

    Hälsningar Gunilla Palm, gunilla.palm@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2018-11-07 15:18