Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Optimera din hälsa

Kurstid: 26 - 30 juni 2023

Välkommen till sommarkurs på Grebbestads folkhögskola! 

Är du nyfiken på hur du med hjälp av träning, kost och avslappning kan må bättre och optimera din hälsa, lär dig mer om dig själv och hitta fram till ett gott liv.

Ledare: Anna Rönnborg

Anmälan

Kurskostnader 

Kurs med kost och logi: 6000 kr 
Kurs med kost, ej logi: 3800 kr

Praktisk information 

Incheckning söndag 17.00-20.00 
Frukost 7.50-8.30 
Första kursdagen träffas vi i skolans matsal klockan 9.00 för en kort introduktion. 

Kursen avslutas på fredag efter lunch. Du lämnar ditt rum vid frukost. 

Kursbeskrivning  

Vi går igenom grunderna med lågkolhydratkost och dess olika inriktningar. Vi utgår från senaste forskningen och pratar om hur du kan optimera din kropp med hjälp av livsstilsförändring där kosten är en del men där också andra delar som att hitta lugnet och att känna delaktighet spelar stor roll för hälsan. Du får under veckan redskap för att komma igång på egen hand med din livsstilsförändring.   

Veckan innefattar också att prova på stressreducering genom andning, avslappning, yogainspirerad träning och att öva på självsnällhet. Vi kommer även prova cirkelträning med i huvudsak din kropp som redskap samt promenader och/eller löpning vid havet i vårt närområde med fantastisk skärgård då det också finns möjlighet till salta dopp. 

Inga förkunskaper krävs vad gäller lågkolhydratkost och du bestämmer själv nivå på träning. Alla kan delta. 

Ta med 

Ta med träningskläder eller bekväma mjuka kläder, vattenflaska, bra skor att gå/springa i samt regnkläder då vi kommer vara utomhus delar av dagen. 

 

 

 

Anna Rönnborg

Lärare/folkh sem
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2023-01-11 17:05