Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Om skolan

Du är alltid välkommen att besöka oss. Då finns det möjlighet lära känna vår skola bättre. Sommarkurser, Bed & Breakfast, internat, konferensverksamhet och en fantastisk utsikt. Välkommen till Grebbestads folkhögskola.

Mitt i Grebbestad, i norra Bohuslän ligger Grebbestads folkhögskola som ägs av Västra Götalandsregionen. Grebbestads folkhögskola grundades 1875 och hade då en tydlig hantverksinriktning. Idag har vi fem allmänna kurser, sju särskilda kurser och en mängd sommarkurser. Precis som vid starten ligger betoningen på hantverksutbildningar. Närheten till havet är grunden för en unik marinbiologisk kurs. Allmänna kurser har olika inriktningar. Bild och form, friluftsliv, silver och smycke och hälsa och livsstil.

Under ett läsår går det ca 140 deltagare på skolan varav ca 57 bor på skolans internat. Frukost och lunch serveras varje skoldag. I skolan finns det välutrustade verkstäder, fina klassrum, gymnastiksal, gym, fotolab, klättervägg, flygel och bibliotek.

Konferens

Förutom undervisning bedriver vi konferensverksamhet på skolan. Precis som skolans elever har konferensgästerna möjlighet att prova på allt från textiltryck till sälsafari.

Vad är en folkhögskola?

Folkhögskolan är en skola för studerande över 18 år. Det finns två huvudtyper av utbildningar på folkhögskolorna, allmänna kurser och särskilda kurser. Allmänna kurser vänder sig till er som behöver komplettera gymnasiebetyg. Särskilda kurser är inriktade på ett specialområde såsom keramik, textil, trä, marinbiologi och scenkonst.

I Sverige finns idag 155 folkhögskolor med en mängd olika inriktningar. Alla skolor bestämmer själva över sitt kursutbud och behöver inte följa en gemensam kursplan. Tanken med folkhögskolan är att den ska utgå från deltagarens behov, förkunskaper och erfarenheter. Studiegrupperna är mindre och mer sammanhållna än de är i andra skolformer.

Läs mer om folkhögskolor på www.folkhogskola.nu

Om Grebbestad

Grebbestad ligger alldeles vid havet, 15 mil norr om Göteborg. Ursprungligen är Grebbestad ett fiskesamhälle och är det till viss del fortfarande. Numera utgör dock turismen en stor del av huvudinkomsten, eftersom Grebbestad är en av Sveriges populäraste badorter. I dag finns det ca 1500 året runt-boende i Grebbestad. På sommarhalvåret många fler. Det finns affärer, restauranger, biograf, kyrka, caféer och mycket mer som har öppet året runt.

Läs mer om Grebbestad på www.grebbestad.se

Senast uppdaterad: 2023-09-27 16:58