Internat

De flesta folkhögskolor har internat för de deltagare som vill bo tillsammans med andra. Grebbestads folkhögskolas har ett internat ligger på skolans område. Att bo på internat skapar en unik gemenskap. Många som bott på internat säger att de där fått vänner för livet. Andra berättar om tryggheten att flytta hemifrån men ändå inte fullt ut.

Rummen

Internatet har 57 enkelrum, alla med egen dusch och toalett. Rummen är möblerade med säng, skrivbord, bokhylla, bord och stolar. På rummen finns det wifi .

Kostnader

Att hyra ett rum kostar 4 900 kronor i månaden. I det priset ingår frukost och lunch måndag till fredag under skoltid. Det finns kök i elevhemmet där du kan laga mat på övrig tid. I internatet finns tvättstuga och ett samlingsrum med TV.  Du har tillgång till bland annat gymnastiksal, bastu, gym och bibliotek. 

Fördelning av rum på skolans internat

När vi fördelar rummen på skolans internat följer vi en prioriteringsordning. Vi kan ta hänsyn till speciella omständigheter och behov. Vi prioriterar följande, utöver vår turordning som du kan läsa om längre ner på sidan.

- Du som är medborgare i ett annat land än Sverige och som kommer till oss för att studera.

- Du som fyller 18 år samma år som skolan startar.

- Du som har en funktionsnedsättning som påverkar behovet av boende på skolans internat.

Vi följer datum för när din ansökan inkommit respektive när du tackat ja till din kursplats. Rum på internatet delas ut utifrån detta.

Själva rumsplaceringen görs i samband med inflyttning innan skolstart. Vi blandar då olika klasser i våra boenden.

Trivselregler

På grund av allergirisken är det inte tillåtet att ta med djur till elevhemmet. Du får heller inte röka inomhus. Vi har regelbundna husmöten där vi pratar om gemenskap, trivsel och  praktiska frågor. Läs mer under studeranderättslig standard här

Internat

Internatansvarig heter Maria Oskarsson. Maria kan hjälpa dig med frågor kring boende och inflyttning.

Behöver du diskutera hälsorelaterade frågor ta kontakt med Monica Ögren, monica.ogren@vgregion.se

Varje internat har dessutom husvärdar som håller i husmöten och som man kan prata med om hur det fungerar på internatet under läsåret.