Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Internat

De flesta folkhögskolor har internat för de deltagare som vill bo tillsammans med andra. Grebbestads folkhögskolas har ett internat ligger på skolans område. Att bo på internat skapar en unik gemenskap. Många som bott på internat säger att de där fått vänner för livet. Andra berättar om tryggheten att flytta hemifrån men ändå inte fullt ut.

Rummen

Internatet har 57 enkelrum, alla med egen dusch och toalett. Rummen är möblerade med säng, skrivbord, bokhylla, bord och stolar. På rummen finns det wifi .

Kostnader

Att hyra ett rum kostar 4 600 kronor i månaden. I det priset ingår frukost och lunch måndag till fredag under skoltid. Det finns kök i elevhemmet där du kan laga mat på övrig tid. I internatet finns tvättstuga och ett samlingsrum med TV.  Du har tillgång till bland annat gymnastiksal, bastu, gym och bibliotek. Rummen fördelas i den ordning man tackat ja till erbjuden plats på skolan.

Trivselregler

På grund av allergirisken är det inte tillåtet att ta med djur till elevhemmet. Du får heller inte röka inomhus. Vi har regelbundna husmöten där vi pratar om gemenskap, trivsel och  praktiska frågor. Läs mer under studeranderättslig standard här

Internatansvar

Internatansvarig heter Monica Ögren. Monica kan hjälpa dig med frågor kring boende och inflyttning. Du kan även diskutera hälsorelaterade frågor med Monica. monica.ogren@vgregion.se

Varje internat har dessutom en husvärd som håller i husmöten och som man kan prata med om hur det fungerar på internatet under läsåret.

Senast uppdaterad: 2022-01-05 15:04