Kurser

Allmän kurs på distans

Allmän kurs på distans är utbildningen för dig som saknar hela eller delar av gymnasiet och vill ta ett steg närmare fortsatta studier på högskola eller universitet. Genom distansstudier får du möjlighet att styra över din egen tid. Studierna sker både enskilt och i grupp. Välkommen med din ansökan!

Två leende personer i ett klassrum.

Allmän kurs - Bild och form

Teckning och måleri, grafik och foto. Utveckla din kreativitet på nya spännande sätt! Komplettera samtidigt dina grundläggande behörigheter för högskola och yrkeshögskola.

Allmän kurs - Högskoleförberedande

Utveckla din studieteknik och förbered dig för högre studier. Genom att arbeta tillsammans med andra och på egen hand kommer du få hjälp att nå dina mål på nya och roliga sätt. Komplettera samtidigt dina grundläggande behörigheter för högskola och yrkeshögskola.

Två personer plockar upp saker från havsbotten.

Allmän kurs - Marinbiologi

En ettårig kurs i Sveriges artrikaste marina miljö där du får fördjupa dig inom marinbiologi men även lära dig grunderna i att navigera på havet. Utbildningen är helt unik för svenska folkhögskolor. Komplettera samtidigt dina grundläggande behörigheter för högskola och yrkeshögskola.

Keramik

Från lera till kopp, en grundkurs för dig som vill dreja och skapa keramik.

Marinbiologi

En ettårig kurs på heltid i Sveriges artrikaste marina miljö. Utbildningen är helt unik för svenska folkhögskolor. För att kunna läsa liknande ämnen i den omfattning som vi gör krävs annars att man studerar på universitet/högskola. Kursen ger dig möjlighet att fördjupa dig inom marinbiologi, men även att lära dig att navigera på havet.

Trä - möbelhantverk

Från slev till skåp. I denna ettåriga utbildning får du grundläggande kunskaper inom slöjd, form och möbelsnickeri.

Trä - möbelhantverk, påbyggnad

I denna påbyggnadskurs får du fördjupade kunskaper inom möbelsnickeri, formlära och utställningsteknik. För att gå kursen bör du ha gått en utbildning i trä - möbelhantverk.

Textilt hantverk

Det här kursen är för dig som vill arbeta i textila material och lära dig hantverket från grunden. Kursen ger dig en bra kunskap och erfarenheter för vidare studier inom det textila området.

Friluftsliv

En ettåring friluftsutbildning i kustnära miljö där du under året får utveckla dina kunskaper från grunden. Med skolans unika läge med närhet till såväl hav som skog har utbildningen de bästa förutsättningarna för ett spännande och omväxlande friluftsliv.

Sommarkurser

Vi erbjuder ett varierat kursprogram i vackra Bohuslän, nära hav och natur. Du får arbeta i välutrustade lokaler och utvecklas. Vi erbjuder boende med helpension (frukost, lunch, middag och fika). På kvällarna kan du passa på att smaka havets läckerheter och kanske ta ett dopp i havet.