Sommarkurser 2024

Paddla, klättra och vandra 10/6 - 14/6

Havet, klipporna och närheten till skog och sjö ger möjligheter till spännande äventyr. Under veckan upplever vi det bästa av Bohuslän från kajaken, kanoten, klippan och stigarna. 

Livet i havet 10/6 - 14/6

Ta tillfället i akt och upplev mångfalden av livsformer vid Kosterhavets nationalpark, Sveriges artrikaste marina miljö. På stranden och med båt möter vi havet och dess invånare.  Den här kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om havets djur, alger och växter.

Skapa i silver 10/6 - 14/6

Låta fantasin flöda fritt och skapa dina egna smycken. På denna kurs arbetar vi med silver i olika former. Du får tillverka dina smycken från grunden. Inga förkunskaper krävs.

Forumteater 8/7 - 12/7

En introduktionskurs inom det förtrycktas teater som är en interaktivt teatermetod från Augusto Boal. Tekniken utforskar förtryck och konflikter och deras potential för förändring.

Dreja 10/6 - 20/6

Lär dig dreja från grunden! En kurs där du får möjlighet att fördjupa dig i det keramiska hantverket.

Grafik 17/6 - 20/6

Lär dig konstgrafik genom högtryck och djuptryck. Linoleumsnitt kombineras med experimentella djuptryckstekniker som collografi, schablontryck och olika typer av blandtekniker. Trycken blir många och roliga.

Textiltryck 8/7 - 12/7

Upptäck textiltryckets många möjligheter! Vi går igenom de praktiska momenten för att skapa original och belysa ramar i kombination med experimentella trycktekniker i öppna ramar.

Optimera din hälsa 1/7 - 5/7

Lär dig mer om hur du med hjälp av träning, kost och avslappning kan må bättre och optimera din hälsa. Lär dig mer om dig själv och hitta fram till ett gott liv under en sommarvecka i Grebbestad.

Mat vid havet 17/6 - 20/6

Naturligt och hållbart! Lär dig mer om ätliga växter och djur vid havet i Bohuslän. Vi samlar, tillreder och provsmakar vad naturen har att erbjuda. Välkommen till en spännande och smakrik vecka.

Akvarellmåleri 1/7 - 5/7

En kurs i akvarellmåleri där du får möjlighet att utforska tekniken både experimentellt och traditionellt. Med landskapsmåleriet i fokus upptäcker vi det bohuslänska landskapet.

Lust att skriva 17/6 - 20/6

Lust att skriva är en kurs för dig som längtar efter att väcka ditt kreativa flöde och att leka med ord. För dig som är nyfiken på att skriva eller vill komma vidare och göra nya upptäckter i ditt skrivande. Vi tar hjälp av olika kreativa skrivövningar och du får även gott om egen skrivtid. 

Sy linnekläder 17/6 - 20/6

Förnya din garderob! Sy kläder i härliga linnetyger. Tillsammans gör vi roliga och klädsamma modeller efter dina egna mått. Det är en grundkurs men det är bra om du har lite vana att sy på symaskin.

Måleri 1/7 - 5/7

Utforska din kreativa sida och lär dig grunderna i måleri. Vi jobbar i akryl. Praktiska experiment och teknikövningar varvas med teori. Välkommen till en målerivecka vid havet.

Bohuslän till fots 24/6 - 28/6

Kursen vänder sig till dig som vill kombinera vandring och naturupplevelse med tillfälle att få kunskap om norra Bohusläns natur, historia och samhällsliv.

Bohuslän till fots 10/6 - 14/6

Kursen vänder sig till dig som vill kombinera vandring och naturupplevelse med tillfälle att få kunskap om norra Bohusläns natur, historia och samhällsliv.

Stickworkshop 24/6 - 28/6

En vecka fylld av stickning där vi färgsätter och komponerar både intarsia- och flerfärgsstickning. Kursen fungerar både som fristående och som en påbyggnad på våra tidigare workshops.

Väva tyger 24/6 - 28/6

En kurs där vi väver tyger till hemmet och kroppen. Tyger som tål daglig användning, är enkla att sköta och ser intressanta ut.

Väva trasmatta 1/7 - 5/7

Välkommen med på en kurs där vi väver trasmattor. Mattor som tål daglig användning, är enkla att sköta och är ett välbekant älskat kulturarv.

Indigofärgning 1/7 - 5/7

En kurs i indigofärgning utan skadliga kemikalier. Under veckan får du också lära dig olika typer av den japanska tekniken "Shibori" där tyget viks, veckas eller sys för att ge unika och vackra mönster. Välkommen till en rolig och färgrik vecka.

Väv på varptyngd vävstol 8/7 - 12/7

Kom och lär dig historisk vävning. Vi väver på varptyngda vävstolar och använder tekniker som använts i tusentals år. Välkommen till en spännande vävvecka.