Akvarellmåleri 1/7 - 5/7

En hand som håller en pensel. Akvarellmåleri.

En kurs i akvarellmåleri där du får möjlighet att utforska tekniken både experimentellt och traditionellt. Med landskapsmåleriet i fokus upptäcker vi det bohuslänska landskapet.

Kursbeskrivning

Kursledare: Oscar Nordblom

En kurs i akvarell både för nybörjare och mer erfarna. Vi tittar på akvarellen genom konsthistorien med fokus på nutida målare. Vi utforskar akvarellens olika uttrycksformer och egenskaper med fokus på landskapsmåleri med motiv både från Bohusläns kustlandskap och landsbygd.

Praktiska måleriövningar varvas med teori. Vi går igenom akvarellteknikens olika material som färger, olika pappers egenskaper och användningsområden. Kursen inbjuder till traditionellt och experimentellt akvarellmåleri. Vi kombinerar måleriet med skisser och collage. Vi arbetar både utomhus och i "ateljen". Skolans närhet till hav och natur gör det enkelt att ta med sig måleriet utomhus.

Innehåll under veckan

  • Teknik och materialgenomgångar
  • Färg och dess olika egenskaper
  • Akvarellen genom konsthistorien med fokus på nutida målare
  • Skissteknik
  • Måleri utomhus

Veckan avslutas med en inspirerande genomgång av resultatet.

 

Kostnader

Kurs med kost och logi: 7200 kr
Kurs med kost, ej logi: 5000 kr

Viss mängd kursmaterial ingår i kostnaden. Vi säljer även material på plats. Har du eget material som exempelvis färger och penslar går det bra att ta med.

Måltider

Frukost: 07.50 - 08.30
Fika: 10.00 - 10.20
Lunch: 12.30 - 13.30
Fika: 15.00 - 15.20
Middag: 17.30 - 18.10

Under kvällstid finns det tillgång till fika.

Praktisk information

Du checkar in på expeditionen söndagen klockan 17:00 - 20:00. Vid incheckning får du information för kommande vecka och nyckel till ditt boende.

Första kursdagen träffas vi i skolans matsal klockan 09.00 för en kort introduktion. Kursen avslutas på fredag efter lunch. Du checkar ut vid frukost.

Att bo på Grebbestads folkhögskola

Hos oss på Grebbestads folkhögskola bor du i trevliga rum med egen dusch och toalett. Skolan ligger ett stenkast från samhället och havet. Välkommen att bo hos oss i sommar!