Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bohuslän till fots

Kurstid: 12 – 16 juni 2023 (kursen är fullbokad, men du kan anmäla dig till en reservplats)

Välkommen till sommarkurs på Grebbestads Folkhögskola.


Kursen vänder sig till dig som vill kombinera vandring och naturupplevelse med tillfälle att få kunskap om norra Bohusläns natur, historia och samhällsliv. 

Ledare: Gunnel Turpeinen

Anmälan

Kurskostnader 

Kurs med kost och logi: 6000 kr  
Kurs med kost, ej logi: 3800 kr 

Praktisk information: 

Incheckning söndag 17.00-20.00.  
Frukost serveras kl. 7.50. Matsäck för dagen gör var och en i samband med frukosten. 

Första kursdagen träffas vi i skolans matsal klockan 9.00 för en kort introduktion. Kursen avslutas på fredag efter lunch. Du lämnar ditt rum vid frukost. 

Kursbeskrivning

Vi vandrar i olika naturreservat och andra intressanta områden längst kusten. Vandringarnas längd är 4 – 10 km. Vi går på småvägar, stigar och i obanad terräng. Du bör ha vandringsvana och god kondition. I den bergiga och kuperade bohuslänska terrängen upplevs ofta sträckorna längre än på många andra håll. 

Under vandringarna blir det många stopp där guiden berättar om Bohusläns flora, fauna, geologi, historia, kultur och samhällsliv. Tanums kommun är känd för alla sina hällristningar och vi besöker också några av dessa. Tillfälle ges till bad i havet i samband med vandringarna.  

Resande 

Med minibussar och deltagares egna bilar åker vi från folkhögskolan till startpunkterna för våra vandringar. (Den som kör med egen bil och har med andra kursdeltagare får milersättning 25:-/mil). För vår planering är det viktigt att veta om någon kan tänka sig att köra med egen bil och ta med kurskamrater eller köra någon av minibussarna under veckan. Detta meddelas till skolan i samband med anmälan. 

För att få maximalt utbyte av kursen ska du ha med dig följande: 

Oömma kläder, kängor eller stövlar, promenadskor (väl ingångna!) 

Ryggsäck, regnkläder, badkläder, 2 matlådor, mugg, plasttallrik och bestick, termos, vattenflaska. Tag gärna med kikare, kamera och fältflora. 

Preliminärt kursprogram 

Måndag: Samling i matsalen kl. 9.00. Kort info om veckan och därefter vandring i Grebbestad. Eftermiddagsvandring i Veddö naturreservat, 4+4 km. 

Tisdag: Vandring i Tjurpannans naturreservat fm. och besök på Vitlycke Hällristningsmuseum em. 7km. 

Onsdag. Vandring i naturreservatet Trossö, Kalvö och Lindö. 8 km. Båtresa till öarna. 

Torsdag: Vandring i Valöns naturreservat, Svenneby och besök i Sibiriens stenbrott utanför Heestrand, 5+3 km. 

Fredag: Vandring vid Sannäsfjorden nära Havstensund. 4 km. Lunch och avslutning. 

Välkommen! 

 

Kontakt

Expeditionen

0525-19920

Senast uppdaterad: 2023-05-03 08:10