Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bohuslän till fots

Veckokurs: 13/6-17/6 2022. Kursen är fulltecknad, men du kan anmäla dig till en reservplats.

Välkommen till sommarkurs på Grebbestads Folkhögskola.

Upptäck Bohuslän till fots. Hav och kust. Skog och sjö. Naturupplevelser och gemenskap. Fem guidade vandringar i norra Bohusläns omväxlande natur. 

Ledare: Gunnel Turpeinen

Kurskostnader

Kurs med kost och logi: 5800 kr
Kurs med kost, ej logi: 3600 kr

Praktisk information:

Incheckning söndag 17.00-20.00.  Frukost serveras kl. 8:00. Middag 17.30. När det är heldagsutflykt packar du själv din matsäck för dagen i samband med frukosten.

Första kursdagen träffas vi i skolans matsal kl 9.00 för en kort introduktion. Kursen avslutas på fredag efter lunch. Du lämnar ditt rum vid frukost på fredag.

Kursen vänder sig till dig som vill kombinera vandring och naturupplevelse med tillfälle att få kunskap om norra Bohusläns natur, historia och samhällsliv.

Vi vandrar i olika naturreservat och andra intressanta områden längst kusten. Vandringarnas längd är 4 – 10 km. Vi går på småvägar, stigar och i obanad terräng. Du bör ha vandringsvana och god kondition. I den bergiga och kuperade bohuslänska terrängen upplevs ofta sträckorna längre än på många andra håll i Sverige.

Under vandringarna blir det många stopp där guiden berättar om Bohusläns flora, fauna, geologi, historia, kultur och samhällsliv. Tanums kommun är känd för alla sina hällristningar och vi besöker också några av dessa. Tillfälle ges till bad i havet i samband med vandringarna. 

Resande

Med en minibuss och deltagares egna bilar åker vi från folkhögskolan till startpunkterna för våra vandringar. (Den som kör med egen bil och har med andra kursdeltagare får milersättning 18,50:-/mil.) För vår planering är det viktigt att veta om någon kan tänka sig att köra med egen bil och ta med kurskamrater eller köra en av minibussarna under veckan. Detta meddelas till skolan.

För att få maximalt utbyte av kursen ska du ha med dig följande:

-Oömma kläder, kängor eller stövlar, promenadskor (väl ingångna!)
-Ryggsäck, regnkläder, badkläder,
-2 matlådor, mugg, plasttallrik och bestick, termos, vattenflaska.
-Tag gärna med kikare, kamera och fältflora.

Preliminärt kursprogram

Måndag. Samling i matsalen kl. 9.00. Kort info om veckan och därefter vandring i Grebbestad. Eftermiddagsvandring i Veddö naturreservat, 4+4 km.

Tisdag. Vandring i Tjurpannans naturreservat fm. och besök på Vitlycke Hällristningsmuseum em, 6 km

Onsdag. Vandring på Hamburgö, ca 8 km

Torsdag. Vandring på Ramsvikslandets naturreservat, Sotenäs ca 10 km.

Fredag. Vandring på Vettbergsleden med Kungsklyftan Fjällbacka, 4 km Lunch och avslutning.

Väl mött!
Gunnel Turpeinen

P.S. Om det är något ni undrar över går det bra att ringa mig 0525-33095 eller 0702-446709 eller e-post gunnel_turpeinen@yahoo.se

Ansök här!

Kontakt

Expeditionen

0525-19920

Senast uppdaterad: 2022-01-03 08:19