Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bohuslän till fots

Veckokurs: 3/8-7/8 2020 Sista ansökningsdag 14/6

Hav och kust. Skog och sjö. Lär dig om vår rika natur. Fem guidade vandringar i norra Bohusläns omväxlande natur. Vandringsvana krävs.

Kursen är fulltecknad sommaren 2020.

Ledare: Gunnel Turpeinen

Kurskostnader
Kurs med kost och logi: 5400 kr
Kurs med kost, ej logi: 3200 kr. 

Praktisk information
Incheckning söndag 17.00-20.00
Frukost 7.50-8.30

Första kursdagen träffas vi i skolans matsal kl 9.00 för en kort introduktion.

Välkommen till sommarkurs på Grebbestads folkhögskola

Upptäck Bohuslän till fots. Hav och kust. Skog och sjö. Naturupplevelser och gemenskap. Fem guidade vandringar i norra Bohusläns omväxlande natur.

Kursen vänder sig till dig som vill kombinera vandring och naturupplevelse och samtidigt få kunskap om norra Bohusläns natur, historia och samhällsliv. Vi besöker olika naturtyper från exponerad skärgård till skogklätt inland. Vandringarnas längd är 4 – 10 km. Vi går på småvägar, stigar och i obanad terräng. Du bör ha vandringsvana och god kondition . I den bergiga och kuperade bohuslänska terrängen upplevs ofta sträckorna  längre än på många andra håll i Sverige.. 

Under vandringarna blir det många stopp där vi berättar om Bohusläns flora, fauna, geologi, historia, kultur och samhällsliv. Besök vid hällristningar ingår. Tillfälle till bad antingen i havet eller i insjö.

Resande

Med två minibussar och egna bilar åker vi från folkhögskolan till startpunkterna för våra vandringar. (Den som kör med egen bil och har med andra kursdeltagare får milersättning 18,50 :- / mil.) För vår planering är det viktigt att veta om någon kan tänka sig att köra med egen bil och ta med kurskamrater eller köra en av minibussarna under veckan. Fyll i på anmälningsblanketten! 
För att få maximalt utbyte av kursen ska du ha med dig följande:
-Oömma kläder, kängor eller stövlar, promenadskor (väl ingångna!!!)
-Ryggsäck, regnkläder, badkläder, 2 matlådor, mugg, plasttallrik och bestick, termos, vattenflaska. Tag gärna med kikare, kamera och fältflora.
Frukost 7.50, lunch 12.30, kvällsmat 17.30. När det är heldagsutflykt packar du själv matsäck för dagen från matsalen.

Preliminärt kursprogram

Måndag. Samling i matsalen kl. 9.00 Kort förmiddagstur i Grebbestad, lunch på skolan 12.30. Eftermiddagstur till Tjurpannans naturreservat, 4+4km.

Tisdag. Vandring på Nordkoster, 7-8km, Båtresa Strömstad- Koster  t.o.r.

Onsdag. Vandring i Valöns naturreservat, Svenneby och besök i Gotte-Lars stuga. 5+3km 

Torsdag. Vandring runt Hamburgön och besök på hällristningsområdet Torsbo. 7+2km

Fredag Vandring runt Veddö naturreservat. 4km  Lunch och avslutning.

Väl mött!
Gunnel
P.S. Om det är något ni undrar över går det bra att ringa mig 0525-33095  eller 0702-446709 eller e-post  gunnel_turpeinen@yahoo.se 

Ansök här!

Kontakt

Expeditionen

0525-19920

Senast uppdaterad: 2020-09-09 13:48