Lust att skriva 17/6 - 20/6

Lust att skriva är en kurs för dig som längtar efter att väcka ditt kreativa flöde och att leka med ord. För dig som är nyfiken på att skriva eller vill komma vidare och göra nya upptäckter i ditt skrivande. Vi tar hjälp av olika kreativa skrivövningar och du får även gott om egen skrivtid.

Kursbeskrivning

Ledare: Amanda Mjörnman

På förmiddagarna kommer vi att göra skrivövningar som ger inspiration till att komma igång med skrivandet på olika sätt. Det kan vara med hjälp av en metod som flödesskrivning eller med utgångspunkt i olika sinnen, till musik eller bilder.

Vi kommer att pröva att skriva i olika stilar, för att upptäcka något nytt eller utveckla ett sätt som du gillar sedan tidigare. På eftermiddagarna blir det tid till eget skrivande och samtal om texterna. Allt detta i den vackra bohuslänska naturen, med havet alldeles i närheten, vilket också kommer att ge avtryck i skrivandet.

Innehåll under veckan

  • Flödesskrivning
  • Skriva till musik 
  • Skriva med alla sinnen
  • Pröva på olika genrer 
  • Bygga en dikt med hjälp av “guldkorn” ur en längre text 
  • Egen skrivtid
  • Samtal om dina texter 

Ta med

Block och penna och om du vill även dator att skriva på. Kläder för alla väder vid havet – vi kommer vara mycket utomhus och skriva. Det blir även tid till bad och promenader.

Kostnader

Kurs med kost och logi: 5760 kr
Kurs med kost, ej logi: 4000 kr

Måltider

Frukost: 07.50 - 08.30
Fika: 10.00 - 10.20
Lunch: 12.30 - 13.30
Fika: 15.00 - 15.20
Middag: 17.30 - 18.10

Under kvällstid finns det tillgång till fika.

Praktisk information

Du checkar in på expeditionen söndagen klockan 17:00 - 20:00. Vid incheckning får du information för kommande vecka och nyckel till ditt boende.

Första kursdagen träffas vi i skolans matsal klockan 09.00 för en kort introduktion. Kursen avslutas på torsdag efter lunch. Du checkar ut vid frukost.

Att bo på Grebbestads folkhögskola

Hos oss på Grebbestads folkhögskola bor du i trevliga rum med egen dusch och toalett. Skolan ligger ett stenkast från samhället och havet. Välkommen att bo hos oss i sommar!