Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Stickworkshop “färg och strukturer” 

Kurstid: 7 juli – 9 juli 2023 (kursen är fullbokad, men du kan anmäla dig till en reservplats)

Välkommen till sommarkurs på Grebbestads folkhögskola! 

Vi färgsätter vår flerfärgsstickning, stickar strukturmönster och tillslut kombinerar vi flerfärgsstickning med strukturmönster. 

Kursledare: Emilia Jensen och Karin Weststrand

Anmälan

Kurskostnader Kurs med kost och logi: 3600 kr  
Kurs med kost, ej logi: 2300 kr. 
(Material ingår i kostnaden)

Praktisk information

Första kursdagen börjar med lunch i skolans matsal klockan 12.00. Därefter startar kursen i bildsalen, hantverkshuset kl 13:00. Incheckningen sker under eftermiddagen.

Kursen avslutas på söndag eftermiddag klockan 15.00.  

Du lämnar ditt rum vid förmiddagsfikat på söndag.

Kursbeskrivning  

Vi samtalar om färgers inverkan på varandra och olika sätt att kombinera, lyfta och skapa harmoni/disharmoni med färger. Genom att sticka provlappar efter färdiga mönsterrapporter övar vi på färgsättning. 

Vi stickar också olika strukturmönster (t ex hålmönster och muscher) som vi kombinerar med vår flerfärgsstickning. Vi samtalar om hur mönster och strukturer kan sättas ihop och plockas isär för att uppnå olika uttryck. Garn till provlappar i färgcirkelns alla färger ingår i kursavgiften.

Vi stickar i tvåtrådigt ullgarn (ca 350 m/100 g). Ta med egna stickor, rundsticka (ca 80 cm) eller strumpstickor, som passar detta garn (ca nr 3).

Lokalerna är öppna för er även kvällstid fram till kl 23.00. Vi finns i verkstaden mellan 13-17 på fredagen, kl. 9-16 på lördagen och kl. 9-15 på söndagen. 

Välkomna!

 

Anmälan!

Senast uppdaterad: 2023-09-19 15:09