Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stickworkshop

Helgkurs: 10-11/7 2021! Kursen är inställd sommaren 2021.

Välkommen till sommarkurs på Grebbestads folkhögskola

Kurskostnader
Kurs med kost och logi: 2200 kr
Kurs med kost, ej logi: 1300 kr. Kursmaterial tillkommer.

Praktisk information
Incheckning fredag 17.00-20.00
Frukost 7.50-8.30
Lunch 12.30

Första kursdagen träffas vi i skolans matsal kl 9.00 för en kort introduktion. Kursen avslutas på söndag eftermiddag kl 15.00. Du lämnar ditt rum vid förmiddagsfikat på söndag.

Med anledning av pågående pandemi kan vi behöva anpassa vår verksamhet för att minska smittspridningen.

En helg fylld med stickning där vi färgsätter vår flerfärgsstickning, stickar strukturmönster och tillslut kombinerar flerfärgsstickning med strukturmönster. Kursen fungerar både som fristående och som en påbyggnad på våra tidigare workshops på Grebbestads Folkhögskola.

Vi samtalar om färgers inverkan på varandra och olika sätt att kombinera, lyfta och skapa harmoni/disharmoni med färger. Vi stickar prover efter givna mönsterrapporter med olika färgkombinationer utifrån olika bottenfärger.

Vi kommer också att sticka olika strukturmönster (t ex hålmönster och muscher) som vi kombinerar med vår flerfärgsstickning. Vi samtalar om hur mönster och strukturer kan sättas ihop och plockas isär för att uppnå olika uttryck.

Du betalar 100 kr för material, det gör du på plats här. Då ingår garn i färgcirkelns alla färger. Vi stickar i tvåtrådigt ullgarn (ca 350 m/100 g). Ta med egna stickor, rundsticka (ca 80 cm) eller strumpstickor, som passar detta garn (ca nr 3).

Lokalerna är öppna för er även kvällstid fram till kl 23.00. Vi finns i verkstaden mellan kl. 9-16 på lördagen och kl. 9-15 på söndagen.

Sticklab (Emilia Jensen och Karin Weststrand)

Läs mer om Emilia och Karin här!

https://www.instagram.com/emiliajensenknits/

https://www.instagram.com/theweststrandsisters/

 

 

 

Ansök här!

Senast uppdaterad: 2021-06-27 18:36