Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Väva trasmatta

7-dagarskurs 1/7-7/7 Sista ansökningsdag 2/6

Gamla lakan, trasiga jeans, urblekta favoritplagg. Det händer något magiskt när tyger med gamla minnen klipps till trasor och vävs ihop till trasmattor.

Ledare: Maiko Tanaka

Kurskostnader:
Kurs med kost och logi: 6900 kr Kurs med kost, ej logi: 4050 kr. Ev. kursmaterial tillkommer.

Praktisk information Incheckning söndag 17.00-20.00. Frukost 7.50-8.30. Första kursdagen träffas vi i skolans matsal kl 9.00 för en kort introduktion. Kursen avslutas på söndag och du checkar ut vid förmiddagsfikat. 

Lördag och söndag 
Dessa dagar är det bara lunch som serveras på skolan. På kvällarna kan det vara bra tillfälle att besöka någon av ortens alla matställen eller bilda matlag och äta tillsammans .

I era boenden finns det kök. Sista dagen på kursen, på söndag, har vi kursavslutning på morgonen. Vi gör en liten utställning av mattorna och bjuder in intresserade på kort förmiddagsvernissage. Sen äter vi lunch och kursen är slut.

Trasmattan

Du väljer färger på varp och storlek på matta. Vi hjälps åt att sätta upp alla vävarna. Det är bra om du har tänkt lite på hur din matta ska se ut. Eller du kan ta med dina inspirationsbilder för din matta. 

Preliminär veckoplan

Måndag: Introduktion, skiss och uppsättning av väven.

Tisdag: Fortsättning med uppsättning av väven.

Onsdag: Fortsättning med uppsättning av väven.

Torsdag: Vävning.

Fredag: Vävning.

Lördag: Vävning.

Söndag: Avslutning och presentation av våra vävar.

Välkomna till en trevlig och spännande kursvecka!

 

 

Ansök här!

Maiko Tanaka

Lärare, folkhögskola
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-06-05 10:55