Grafik 17/6 - 20/6

Lär dig konstgrafik genom högtryck och djuptryck. Linoleumsnitt kombineras med experimentella djuptryckstekniker som collografi, schablontryck och olika typer av blandtekniker. Trycken blir många och roliga.

Kursbeskrivning

Kursledare: Miriam Ekeholt

En vecka där vi jobbar med klassiska tryckmetoder på ett experimentiellt sätt. Vi jobbar med olika typer av material i framställningen av våra original och tryck. Vi startar veckan med en introduktion i teknikerna högtryck och djuptryck och fördjupar oss i tryckning, färgblandning och material. Vi går igenom tryck på olika typer av papper och material. Praktiska genomgångar kombineras  med verkstadstid där du får handledning.

Innehåll under veckan

  • Linolium, torrnål och kartongtryck
  • Blandtekniker på olika typer av papper och textil
  • Genomgång av flerfärgtryck

Veckan avslutas med en inspirerande genomgång av resultatet.

Kostnader

Kurs med kost och logi: 5760 kr
Kurs med kost, ej logi: 4000 kr

Kursmaterial ingår i priset.

Måltider

Frukost: 07.50 - 08.30
Fika: 10.00 - 10.20
Lunch: 12.30 - 13.30
Fika: 15.00 - 15.20
Middag: 17.30 - 18.10

Under kvällstid finns det tillgång till fika.

Praktisk information

Du checkar in på expeditionen söndagen klockan 17:00 - 20:00. Vid incheckning får du information för kommande vecka och nyckel till ditt boende.

Första kursdagen träffas vi i skolans matsal klockan 09.00 för en kort introduktion. Kursen avslutas på torsdag efter lunch. Du checkar ut vid frukost.

Att bo på Grebbestads folkhögskola

Hos oss på Grebbestads folkhögskola bor du i trevliga rum med egen dusch och toalett. Skolan ligger ett stenkast från samhället och havet. Välkommen att bo hos oss i sommar!