Allmän kurs Plus

Vidga dina vyer, ge dina studier en chans till. Att "våga" kan vara både frigörande och utvecklande. Hitta din egen rytm och förändra ditt liv. Kursen går att läsa på hel eller halvfart.

Det här är allmän kurs

Allmän kurs är till för dig som vill ta upp dina studier igen. Drömmer du om att studera vidare i framtiden? Folkhögskolan är ett alternativ till gymnasiet och vuxenutbildningar. Tillsammans skapar vi en kreativ studiemiljö genom samarbete mellan ämnen. Tematiska studier är en viktig del som genomsyrar hela året. 

Inriktningen Plus upptar två halvdagar i veckan. Resterande del av veckan läser du ur skolans allmänna ämnesutbud. Det gör det möjligt för dig att komplettera dina tidigare studier med nya behörigheter samt få omdöme och grundläggande behörighet till högskola och yrkeshögskola.

Vi har även ämnen som ger särskild behörighet. Utbildningen är på heltid. Samtal, gemenskap och deltagande är en viktig del i vår pedagogik.

Inriktning Plus

Kursen är för dig som vill ägna större delen av veckan åt dina studier i de ämnen som ger grundläggande behörighet. Ibland ser vi på film, gör en utflykt eller reflekterar kring ett gemensamt tema. Framför allt får du gott om egen tid för att jobba med dina ämnen och uppgifter som du fått under olika lektionspass under veckan. Din lärare på inriktningen finns till hands för att hjälpa dig med struktur i dina studier. Du kan också ägna en del av tiden åt egna projekt i samråd med oss på skolan.

Omdöme

Folkhögskolan ger inte betyg. I stället får du ett gemensamt studieomdöme för alla ämnen du deltagit i. Studieomdömet bedömer inte bara faktakunskap hos dig, utan också din studieförmåga. Dessutom får du ett separat intyg över de behörigheter du klarat. Med studieomdömet kan du antas i den speciella folkhögskolekvoten när du söker till högskolan.

Kostnader

Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri och studiemedelsberättigande. Du betalar för läromedel, studiebesök och material. Alla studerande betalar en serviceavgift på 1700 kronor per termin. I avgiften ingår: förmiddagsfika varje skoldag, några festliga måltider under kurstiden, wifi, tillgång till Office 365, olycksfallsförsäkring, lån av studiematerial.

Ansökan och antagning

För att få gå på folkhögskola måste man fylla 18 år det år som kursen börjar. Det finns ingen övre åldersgräns.

Ansökan och antagning till allmänna kurser är löpande fram till kursstart den 22 augusti 2023.

Skriv ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker just den här utbildningen. Bifoga intyg/betyg, arbetsintyg och andra dokument som kan vara av värde för antagningen. Skriv även om du vill studera på 50 eller 100% i din ansökan.

Ansök här!

Ansök till Allmän Plus 50%. Ansökan öppnar 1 februari 2024.

Michal Puciato

Lärare, folkhögskola

Telefonnummer

Kontor: 0525 - 19920

Kajsa Thorén

Lärare, folkhögskola

Telefonnummer

Kontor: 0525 - 19920