Måleri 1/7 - 5/7

Utforska din kreativa sida och lär dig grunderna i måleri. Vi jobbar i akryl. Praktiska experiment och teknikövningar varvas med teori. Välkommen till en målerivecka vid havet.

Kursbeskrivning

Kursledare: Miriam Ekeholt

Välkommen till en kurs där du får lära dig måleriets grunder. Genom olika tekniker och experiment får du en bred kunskap om måleri. Vi målar främst i akryl och utforskar tekniken med olika verktyg och metoder. Du behöver inga förkunskaper men kom med nyfikenhet och lust att skapa.

Vi jobbar både utomhus och inomhus och hämtar upp motiv i vår närhet. Naturen runt skolan är vacker och havet ligger nära vilket inbjuder till roliga och spännande motiv. Kursveckan består av gruppövningar och tekniska genomgångar, men även gott om tid för eget arbete.

Innehåll under veckan

  • Färglära 
  • Material och teknikgenomgångar
  • Gemensamma workshops
  • Utomhusmåleri och exkursioner
  • Experimentiellt och abstrakt måleri

Kostnader

Kurs med kost och logi: 7200 kr
Kurs med kost, ej logi: 5000 kr

Viss mängd kursmaterial ingår i kostnaden. Har du eget material som exempelvis färger och penslar går det bra att ta med.

Måltider

Frukost: 07.50 - 08.30
Fika: 10.00 - 10.20
Lunch: 12.30 - 13.30
Fika: 15.00 - 15.20
Middag: 17.30 - 18.10

Under kvällstid finns det tillgång till fika.

Praktisk information

Du checkar in på expeditionen söndagen klockan 17:00 - 20:00. Vid incheckning får du information för kommande vecka och nyckel till ditt boende.

Första kursdagen träffas vi i skolans matsal klockan 09.00 för en kort introduktion. Kursen avslutas på fredag efter lunch. Du checkar ut vid frukost.

Att bo på Grebbestads folkhögskola

Hos oss på Grebbestads folkhögskola bor du i trevliga rum med egen dusch och toalett. Skolan ligger ett stenkast från samhället och havet. Välkommen att bo hos oss i sommar!