Textiltryck 8/7 - 12/7

Upptäck textiltryckets många möjligheter! Vi går igenom de praktiska momenten för att skapa original och belysa ramar i kombination med experimentella trycktekniker i öppna ramar.

Kursbeskrivning

Kursledare: Tove Starfelt

Textiltryck bjuder på en mängd olika metoder och möjligheter. Vi inleder veckan med att trycka i öppna ramar och går igenom tekniker som schablontryck, "deconstructed print" och "breakdown print". Här undersöker vi potentialen i olika materials strukturer och hur dessa kan ligga till grund för vårt arbete. Därefter går vi igenom de praktiska momenten inför att skapa original och belysa ramar. Genomgångar varvas med individuellt arbete efter eget intresse, handledning och workshop i små grupper.

Innehåller under veckan

  • Tekniker för att trycka i öppna ramar
  • Schablontryck  
  • "Deconstructed print"
  • "Breakdown print"
  • Praktiska moment inför att skapa original och belysa ramar

Att ta med om du har

Material med olika strukturer, t.ex. spets, frotté, bubbelplast, broderi etc.
Tyg att trycka på t.ex. linnedukar, t-shirt etc.

Kostnader

Kurs med kost och logi: 7200 kr
Kurs med kost, ej logi: 5000 kr

Kursmaterial ingår i kostnaden.

Måltider

Frukost: 07.50 - 08.30
Fika: 10.00 - 10.20
Lunch: 12.30 - 13.30
Fika: 15.00 - 15.20
Middag: 17.30 - 18.10

Under kvällstid finns det tillgång till fika.

Praktisk information

Du checkar in på expeditionen söndagen klockan 17:00 - 20:00. Vid incheckning får du information för kommande vecka och nyckel till ditt boende.

Första kursdagen träffas vi i skolans matsal klockan 09.00 för en kort introduktion. Kursen avslutas på fredag efter lunch. Du checkar ut vid frukost.

Att bo på Grebbestads folkhögskola

Hos oss på Grebbestads folkhögskola bor du i trevliga rum med egen dusch och toalett. Skolan ligger ett stenkast från samhället och havet. Välkommen att bo hos oss i sommar!