Paddla, klättra och vandra 10/6 - 14/6

Kajakpaddling till havs. Stilla hav.

Havet, klipporna och närheten till skog och sjö ger möjligheter till spännande äventyr. Under veckan upplever vi det bästa av Bohuslän från kajaken, kanoten, klippan och stigarna. 

Kursbeskrivning

Kursledare: Patrik Engström

Under veckan kommer vi att genomföra dagsturer i närområdet. Norra Bohusläns och Grebbestads geografiska läge gör området unikt för olika typer av friluftsliv.

Innehåll under veckan

  • Kajakpaddling
  • Paddling med kanadensare
  • Klättring
  • Vandring

Under veckan kommer vi genomföra olika typer av friluftsaktiviteter. Vi startar till fots med en vandring på Soteleden. Här upplever vi Bohusläns fantastiska och varierande natur till fots.

Veckan fortsätter med havspaddling i kajak, insjöpaddling i kanadensare och klättring med topprep i den mäktiga bohusgraniten. Kursen erbjuder ett varierat innehåll som vi anpassar efter väder och vind. Vi avslutar veckan med en vandring i Tjurpannans naturreservat.

Utrustningslista

  • Bra kläder för utomhusbruk, inklusive förstärkningsplagg (varma rastplagg)
  • Regnkläder
  • Komplett klädombyte för paddelturerna i vattentäta påsar men vanliga plastpåsar fungerar också bra
  • Tallrikslåda med bestick, vattenflaska och termos

Kostnader

Kurs med kost och logi: 7200 kr
Kurs med kost, ej logi: 5000 kr

Måltider

Frukost: 07.50 - 08.30
Fika: 10.00 - 10.20
Lunch: 12.30 - 13.30
Fika: 15.00 - 15.20
Middag: 17.30 - 18.10

Under kvällstid finns det tillgång till fika.

Praktisk information

Du checkar in på expeditionen söndagen klockan 17:00 - 20:00. Vid incheckning får du information för kommande vecka och nyckel till ditt boende.

Första kursdagen träffas vi i skolans matsal klockan 09.00 för en kort introduktion. Kursen avslutas på fredag efter lunch. Du checkar ut vid frukost.

Att bo på Grebbestads folkhögskola

Hos oss på Grebbestads folkhögskola bor du i trevliga rum med egen dusch och toalett. Skolan ligger ett stenkast från samhället och havet. Välkommen att bo hos oss i sommar!