Optimera din hälsa 1/7 - 5/7

Lär dig mer om hur du med hjälp av träning, kost och avslappning kan må bättre och optimera din hälsa. Lär dig mer om dig själv och hitta fram till ett gott liv under en sommarvecka i Grebbestad.

Kursbeskrivning

Ledare: Anna Rönnborg

Under en veckan vid havet i Grebbestad får du redskap för att komma igång med din livsstilsförändring. Vi går igenom grunderna med lågkolhydratkost och dess olika inriktningar. Vi pratar om hur du kan optimera din hälsa med hjälp av hälsofrämjande aktiviteter. Kost, avslappning och delaktighet spelar stor roll för hälsan.

Innehåll under veckan

Veckan innefattar också att prova på stressreducering genom andning, avslappning, yogainspirerad träning och att öva på självsnällhet. Vi kommer även ge oss ut på promenader vid havet i vårt närområde i vår fantastiska skärgård - då det även finns möjlighet till salta dopp.

Inga förkunskaper krävs vad gäller lågkolhydratkost och du bestämmer själv nivå på träning. Vi kommer att promenera ca 2–4 km på stig med ojämn terräng.

Ta med 

Ta med träningskläder eller bekväma mjuka kläder, vattenflaska, bra skor att gå/springa i samt regnkläder då vi kommer vara utomhus delar av dagen.

 

Kostnader

Kurs med kost och logi: 7200 kr
Kurs med kost, ej logi: 5000 kr

Måltider

Frukost: 07.50 - 08.30
Fika: 10.00 - 10.20
Lunch: 12.30 - 13.30
Fika: 15.00 - 15.20
Middag: 17.30 - 18.10

Under kvällstid finns det tillgång till fika.

Praktisk information

Du checkar in på expeditionen söndagen klockan 17:00 - 20:00. Vid incheckning får du information för kommande vecka och nyckel till ditt boende.

Första kursdagen träffas vi i skolans matsal klockan 09.00 för en kort introduktion. Kursen avslutas på fredag efter lunch. Du checkar ut vid frukost.

Att bo på Grebbestads folkhögskola

Hos oss på Grebbestads folkhögskola bor du i trevliga rum med egen dusch och toalett. Skolan ligger ett stenkast från samhället och havet. Välkommen att bo hos oss i sommar!