Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Väv på varptyngd vävstol

Kurstid: 3 – 7 juli 2023.   (kursen är fullbokad, men du kan anmäla dig till en reservplats)

Välkommen till sommarkurs på Grebbestads folkhögskola!  

Kom och lär dig vävtekniker som använts i tusentals år.  Kursen riktar sig till nybörjare och mer erfarna vävare. Vi väver på varptyngda vävstolar. Vilken känsla att lära sig var och en sätter upp sin egen väv 

Ledare: Marie Wallenberg och Lena Hammarlund

Anmälan

Kurskostnader

Kurs med kost och logi: 6200 kr 
Kurs med kost, ej logi: 4000 kr 

Praktisk information

Incheckning söndag 17.00-20.00 
Frukost 7.50-8.30 
Första kursdagen träffas vi i skolans matsal klockan 9.00 för en kort introduktion. Kursen avslutas på fredag efter lunch. Du lämnar ditt rum vid frukost. 

Kursbeskrivning

Varptyngd vävstol, upprättstående vävstol, opstagon eller oppstavæv. I Norden har vävstolen använts långt tillbaka i tiden, redan under bronsåldern och allmänt ända fram i medeltiden. Varje deltagare har en vävstol och sätter upp sin egen väv. Man kan väva hur mycket man vill då man har tillgång till vävstolarna även på kvällstid. Det blir också tid för teori för den som är intresserad. Vi kommer att prata vävhistoria och om de tekniker som vävts på denna vävstol. 

 

 

Expeditionen

0525-199 20

Senast uppdaterad: 2023-04-28 14:01