Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sy linnekläder, fortsättningskurs

29/6-3/7 2020 Sista ansökningsdag 10/5

Förnya din garderob! Sy kläder i härliga linnetyger. Tillsammans gör vi roliga och klädsamma modeller efter dina egna mått. Fortsättningskursen är för dig som gått på sömnadskurs tidigare.

Kursen är fulltecknad sommaren 2020.

Ledare: Maria Rudolfsson

Kurskostnader
Kurs med kost och logi: 5500 kr
Kurs med kost, ej logi: 3300 kr. Kostnad för kursmaterial tillkommer.

Praktisk information
Incheckning söndag 17.00-20.00
Frukost 7.50-8.30
Första kursdagen träffas vi i skolans matsal kl 9.00 för en kort introduktion. Kursen avslutas på fredag efter lunch. Du lämnar ditt rum vid frukost.

I sommar har vi en kurs. Kursen är för dig som har erfarenhet av sömnad sen tidigare. Kursen vänder sig till dig som vill förnya din garderob med kläder, sydda av det underbara materialet linne. Vi utgår från enkla modeller dvs. klänning/tunika, topp, kjol och byxor. När kursen är klar kommer du att ha
grundmönster med dig hem. Det är bra om du har lite vana att sy på symaskin.

Lektionspassen ligger på förmiddagarna så du har eftermiddagar och kvällar på dig att arbeta på egen hand. På fredagen avslutar vi med en liten modevisning!

Att ta med:

-Linnetyg (materialåtgång: kjol 1-1,5m, topp 1-1,5m, klänning/tunika 2-3m och byxor ca 1,5m allt beroende på modell). Tyget ska vara tvättat när du kommer till kursen.

-Toiletyg (tyg för provplagg) dvs gamla lakan eller liknande

-Tråd som passar ditt tyg

-Tygsax

-Måttband

-Skräddarkrita

-Knappar (beroende på modell)

-Dragkedja (beroende på modell)

Vissa material kan köpas på skolan såsom broderitråd, resår, svart och vit dragkedja på metervara etc. Ett begränsat förråd av linnetyg finns också att köpa för ev. kompletteringar. För övrigt material såsom overlockstråd, mönsterpapper, kopior m.m. tas en materialpeng ut på 100:-

Välkomna!

Ansök här!

Senast uppdaterad: 2020-09-09 13:53